Избрани Новини

Малки футболисти отиват в Рим след турнир

Благоевград ще бъде част от третия футболен турнир „Купата на Coca-Cola”2014

В състезанията могат да се включат ученици от 12 до 14- годишна възраст. Целта на инициативата е да популяризира активния начин на живот сред подрастващите по един интересен и социален за тях начин.  Проектът е международен, като тази година за пръв път в него се включват като домакини Благоевград, Велико Търново, Русе и Стара Загора, съобщават от общината. Партньори на инициативата са Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и общините Благоевград, Русе, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, София и Стара Загора. Голямата награда е участие на отбора победител на международен лагер в Рим, Италия. Всяко училище, включило се във вътрешно-училищен /квалификационен/ етап, ще получи футболна топка, а отборът победител - купа.

Регламентът разделя надпреварата на няколко  етапа, като първият е квалификационен. Той се провежда на принципа на вътрешно-училищни турнири в периода февруари – март.  Отборът-победител се класира за следващия етап на турнира.

Следващият етап е градски турнир, който за Благоевград ще се проведе на 12 април.  Състезават се отборите, класирани от междуучилищната надпрева.

Последният етап са финалите, които ще се играят в София. Отборите ще са разпределени в 2 групи от по 4 отбора и ще се играе всеки срещу всеки, по системата на Бергер. Победителят получава 3 точки, за равенство се присъжда 1 точка, за загуба 0 точки.

Първите два отбора от група А и група Б  се класират за полу - финалите, като победителят от група А играе с  класиралия се на второ място отбор от група Б, а победителят от група Б играе с класиралия се на второ място отбор от група А.

Загубилите отбори от полуфиналните срещи играят за 3-4 място, а победителите се изправят един срещу друг на финала. Останалите отбори се класират от 5-то до 8-мо място, съобразно резултатите от мачовете им в групите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)