Избрани Новини

Аспиринът е най-доброто лекарство срещу болки в гърлото

Само две таблетки могат да облекчат значително болезненото състояние

Аспиринът е познато лекарство, което има положително въздействие върху много здравословни проблеми. Най-често хората приемат аспирин при грип и инфекциозни заболявания, тъй като той облекчава симптомите като хрема, болки в мускулите, главоболие и висока температура. Изглежда обаче аспиринът е едно от най-ефективните средства за лекуване на възпалено гърло, показва ново изследване, пише tialoto.bg

Само две таблетки могат да облекчат значително болезненото състояние. Методът на лечение включва разтварянето на два аспирина във вода и правенето на гаргара с течността (която не бива да се поглъща). Според проучване на Университета на Кардиф, по този начин интензитетът на болката намалява в рамките на два часа, а ефектът продължава повече от шест часа.

Вдишването на продукти с ментол също е полезно. „Той (ментолът) отпушва носа, предизвиквайки хладно усещане в него, а също и облекчава симптомите на възпалено гърло и кашлица“, твърди професор Рон Екълс – ръководител на изследването. Някои видове мед също могат да се борят с инфекциите в гърлото, тъй като съдържат водороден пероксид – съставка с антибактериални свойства, пише вестник Daily Mail.

Според Университета на Мериленд медът има по-добро въздействие върху нощната кашлица, отколкото разпространените сиропи. По тази причина той е подходящ за даване на деца преди лягане, тъй като потиска нощната кашлица. Друго доста по-необичайно средство за лечение на възпалено гърло е акупунктура на ухото. „Може би е като плацебо, но наистина работи“, споделя професор Екълс.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов