Избрани Новини

Нагла зъболекарка остави пациенти без пари и зъби

Животът

17-01-2014, 14:46

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

След близо 7 години им върна платеното за услуги, които така и не получили

Нагла зъболекарка върна пари на пациенти, които измамила преди около 7 години.  Доктор Виолета Начкова взела авансово пари от пациенти от четири села, за да им извърши стоматологични услуги, но ги оставила с развалени или изпилени зъби, пише smolyanpress.net.

В периода от 2006 до 2009 г. в селата Давидково и Загражден тя измамила 6 свои пациенти за общо 3060 лв., съобщи прокурор Иван Спиров.

Начкова заявила пред разследващите, че ще възстанови щетите. 400 лв. обратно си е получила 28-годишна жена от Стърница, която е инвалид първа група с чужда помощ. Начкова й извадила 5 зъба и изпилила доста зъби преди четири години, взела парите, но така и не и поставила корони, а зъбите на жената окапали.

320 лв. зъболекарката върнала и на мъж от Давидково, който също е инвалид първа група с чужда помощ.

Докторката от Асеновград дошла през 2006 г. и отворила кабинет в Здравната служба в село Давидково. До 2008 г. работила по договор със здравната каса, но след това й отказали такъв, тъй като имала санкция за неотчитане на дейности. Тя продължила да работи на частно в кабинета в село Давидково, но изведнъж изчезнала.

За измамата на хората я чака затвор от 1 до 6 години. Срещу нея обаче е повдигнато и обвинение за документна измама на здравната каса.

От април 2006 до юли 2008 г. докторката използвала фалшиви фактури за извършена дейност по договор с РЗОК и фалшиви амбулаторни листове, в които писала като направени неизвършени дейности за 378 лв., като пломба на зъб, който е изваден, изваждане на вече изваден съб и прегледи, които не са извършени. Докторката върнала парите на касата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов