Избрани Новини

10 детски писма грабнаха екипа на Камбитов

Кметът д-р Атанас Камбитов ще сбъдне коледното желание на най-послушното дете в Благоевград

Изборът ще бъде направен между 10 малчугани, чиито писма бяха подбрани от общо 200-те послания, пуснати в приказната кутия под коледната елха на Благоевград. Те бяха селектирани от компетентно жури в състав: детската учителка от ЦДГ-1 Петрана Николова, преподавателят от 2 ОУ „Димитър Благоев“ Галя Димитрова, специалистът от Центъра по изкуства Соня Кацарска и началникът на отдел „Култура“ Елена Арнаудова. Припомняме, че в рамките на месец малки и големи, имаха възможност да пуснат своето писмо с желание до Дядо Коледа, съобщават от общината.

По думите на журито, задачата да изберат писмата е била много трудна, тъй като всяко писмо е било различно, уникално, с индивидуалност и хубаво желание. Началник-отдел „Култура” Елена Арнаудова сподели, че всяко писмо е било откровено, искрено и чисто. „Сред писмата имаше такива, в които едно момченце иска екип на любим отбор, но за негов приятел, който няма родители. Имаше и писма, в които малчуганите пожелаваха мир, здраве, любов, доброта на близките си и на хората като цяло”, допълни Елена Арнаудова. Писмата видимо бяха атрактивни, нарисувани, украсени, за да привлекат и затруднят максимално журито. Едно от писмата е на писател, който има желанието да бъде издадена детска книга, като илюстрациите към нея да бъдат направени от децата на Благоевград.

Авторът на избраното писмо и изпълненото желание ще бъдат обявени публично. Намерението на общинското ръководство е инициативата да се превърне в традиция и всяка година кметът да сбъдва по едно желание на дете от общината.

По решение на кмета, тъй като и десетте селектирани писма са изпълнени с неподправена детска искреност, вяра и мечти, всички те ще получат награди.

Общинското ръководство благодари на всички деца, които пуснаха своите писма в коледната кутия и им пожелава през тази година да се сбъднат не само коледните им, а и всички техни желания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов