Избрани Новини

Затворник от Бобовдолския затвор съди държавата заради оскъдна храна

Затворник от Бобовдолския затвор поиска 5 хил. лв. от държавата заради малкото количество храна, която получава ежедневно

В жалбата си лишеният от свобода излага мотиви, че това му е причинило неимуществени вреди, изразяващи се в “лишаване от храна, която ми се полага като грамаж и порция”, поради “немарливост на началника на ОЗ - Бобов дол”, пише infomreja .

Ищецът А.К.С. понастоящем е в затвора в гр. Бобов дол, където изтърпява присъда “лишаване от свобода”. По делото е разпитан и друг затворник. Той е категоричен, че порционът не е пълен и има разлика между порциите, давани на българите и ромите, като по-големите са в полза на последните.

По делото са дали показания и служители в мястото за лишени от свобода. Всички са единодушни, че се спазва рецептурния и дневен лист, а ако е имало разлика в грамажа, винаги е било в повече.

В крайна сметка Административният съд в Кюстендил отхвърли жалбата като неоснователна, решението може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховен административен съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов