Избрани Новини

Карлово търси парламентарна подкрепа в спора за Куршум Джамия

Днес се проведе Национална кръгла маса "Промените в Закона за вероизповеданията - проблеми или решения"

Народните представители от ПП ГЕРБ Пловдив област Здравко Димитров, Силвия Хубенова, Павел Гуджеров и Николай Петков взеха участие в Националната кръгла маса "Промените в Закона за вероизповеданията - проблеми или решения" в Карлово. Инициатива за организирането й е на кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов. 

Поводът  за обсъждането стана така нашумялото дело за Куршум джамия в града и решението на Пловдивския окръжен съд да върне Куршум джамия на Главно мюфтийство. Форумът бе открит в 12.00 часа в голямата зала на Общината. В дискусията се включиха също народни представители и кметове, в чиито градове има протести заради съдебни решения за предоставяне на имоти на различни вероизповедания. Основният въпрос на дискусията беше за  промените в новия законопроект за вероизповеданията. „Предлагам на всички участници във форума да се обединим около решение на проблема, което ще отговори на обществените очаквания и няма да създава излишно напрежение и неясноти.“, коментира народният представител  от ПП ГЕРБ Пловдив област в 42 НС Здравко Димитров  .

Присъстващите се обединиха около идеята, че законопроектът трябва да се прецизира  в текстовете за собствеността, защото има много недомислия и противоречия, според специалистите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов