Избрани Новини

„Грижата” за околната среда струва над 170 хиляди лева през изминалата година в Благоевградско

За 2013-а година от Регионална инспекция по околната среда и водите Благоевград са съставени 78 акта и има издадени 70 наказателни постановления на стойност 172 900 лв, предаде е-79. „В резултат в РИОСВ от наложени санкции по закона за опазване на околната среда за превишение на нормите и постъпления от издадени наказателни постановления имаме 67 279 лв.“, заяви експертът към РИОСВ – Благоевград Александър Гошев.

През последния месец на 2013-а година са издадени общо 7 наказателни постановления на фирмите „Полежанов" ООД Разлог, „КЕТИАН" ЕООД Хаджидимово, „ЕВРО МИЙТ ЕНД МИЛК" ЕООД Благоевград, както и на „Благоустройствени строежи" ООД Благоевград, „ТЕХНОУУД" ЕАД Разлог, ЕТ "Инвикто-Христо Миленков" с. Черниче. Инспекторите са установили, че част от дружествата не извършват задължителните собствени периодични измервания на концентрацията на вредните вещества изпускани в атмосферния въздух.

„При един от проверените обекти инспекторите са установили, че не се извършва задължителният собствен мониторинг на отпадъчните води, а при останалите обекти, на които са съставени актове са установени отклонения от индивидуалните мисионни ограничения“, допълни още Александър Гошев.

19 са извънредните проверки за декември, включително свързани с жалби и сигнали, за унищожаване на акцизна стока, за изпълнения на предписания, както и по искане на Граничен полицейски участък – Петрич във връзка със задържан превоз на отпадъци.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов