Избрани Новини

400 студента се обучават електронно в ЮЗУ

Днес в Центъра за дистанционно обучение на Югозападния университет обявиха постигнатите цели и добри резултати по проекта " Развитие на електронни форми на дистанционно обучение в системата на Югозападен университет "Неофит Рилски". Раздадени бяха и сертификати на 45 преподаватели и 15 експерти, преминали обучението за работа с Blackboard Learn. Вече започна и обучението на студенти по Blackboard Learn, в момента се обучават около 400, информират от университета.

"Има закупени 10 електронни курса и тече разработването на още електронни курсове", съобщи ръководителят на проекта-доц. д-р Траян Попкочев.

"В рамките на проекта ние подготвихме правилник за образователни дейности за дистанционно форма на обучение, подготвихме правилник за центъра за дистанционно обучение, създадохме учебно-методически съвет, разработваме вече електронни ресурси, обучили сме преподаватели и от тук нататък ни предстои да акредитираме тази дистанционна форма и след това ние можем да я предложим като форма за прием на студенти. На този етап, всъщност, ние съчетаваме традиционния начин с електронните ресурси", обясни доц. д-р Траян Попкочев

Идеята е да се въведе електронна платформа на обучение, да се подготвят преподаватели за работа с електронни платформи за по-качествено обучение на студентите. Цели се и създаването на предпоставки за акредитация на дистанционното обучение.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Част от екипа на проекта са и проф.д-р Рая Мадгерова, д-р Иво Дамянов, доц. Иван Тренчев, д-р Кралев, Елена Драганова, Иван Ждрапански и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов