Избрани Новини

Стълбовете около Кръста над Благоевград са напълно възстановени

Щетите, нанесени по осветителната система на православния комплекс „Вяра и памет“ над Благоевград, вече са възстановени

Вандалският погром бе извършен в края на миналата година, като обект на набезите бяха металните осветителни стълбове и електрическата инсталация, информират от общината. Всички стълбове вече са подменени с 5-метрови масивни пилони от стомана, които са оборудвани с енергоспестяващи осветителни тела. За да предотврати бъдещи зловредни посегателства върху общинската собственост е назначена денонощна физическа охрана, която се грижи за реда и безопасността в комплекса. Заради допълнителни мерки за сигурност, всеки от новите стълбове е захванат с масивна бетонна основа.

След възстановяването на щетите, облагородяването на комплекса и местността, която бе лично осветена от покойния митрополит Натанаил през изминалото лято, ще продължи. Плановете са да бъде изградена мемориална алея от бюст-паметници на видни български революционери и борци за свобода, която да свързва Ловния дом и православния кръст над града. 

Общинското ръководство призовава за гражданска активност и колективна отговорност към опазването на публичната собственост, както и за нетърпимост и своевременно сигнализиране при извършване на зловредни и противозаконни деяния.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)