Избрани Новини

Новият митрополит Серафим на визита в Югозападна България днес

Визитата ще започне в 08:30 часа, където митрополитът ще бъде посрещнат в началото на Неврокопска епархия – на площада в село Бараково пред храм „Успение Богородично“, където ще бъде извършено поклонение, съобщват от митрополията. Неврокопския митрополит Серафим ще бъде приветстван от архимандрит Лукилиан, протосингел на Неврокопската света митрополия, като ще присъстват епархийските съветници, архиерейските наместници и свещеници.

В 09:00 часа следва посрещане при Младежки дом в Благоевград. Митрополитът ще бъде придружен в шествието до катедралния храм „Въведение Богородично“, където ще бъде отслужен молебен. Неврокопски митрополит Серафим ще бъде приветстван от архиерейския наместник, областната управа и кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Следващата спирка на митрополита е в 10:15 часа, който ще бъде посрещнат от клир и миряни в Симитли на разклона за Гоце Делчев, където ще благослови хората.

45 минути по-късно Неврокопски митрополит Серафим се очаква да ристигне пред двора на разложкия храм „Св. Благовещение“. Там ще бъде приветстван от архиерейския наместник и кмета на града инж. Красимир Герчев.

В 12:30 часа ще бъде извършен молебен в храм „Св. Троица“ в Банско, където ще бъде приветстван от ик. Георги Касапинов и кмета на курортния град Георги Икономов.

В 14:00 часа новият Неврокопски митрополит Серафим ще бъде посрещнат в Гоце Делчев от свещенството, кмета на града Владимир Москов, както и от други представители на местната власт. Следва трисагий на гроба на митрополит Натанаил в двора на Митрополията, молебен за въдворяването в катедралния храм „Св.св. Кирил и Методий“, приветствия на площада от представители на местната власт, слово на митрополит Серафим. В 15:30 часа Неврокопския митрополит Серафим ще бъде въведен в сградата на Неврокопска митрополия. Секретарят й ст. ик. Георги Кумбаров ще приветства митрополита и ще му връчи символично ключа на митрополията при първото му влизане в сградата. В 17:00 часа е организирана вечерня в катедралния храм „Св.св. Кирил и Методий“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)