Избрани Новини

Проектът за парк „Ловен дом” бе удобрен с новата електронна система за гласуване

Общинските съветници от Благоевград гласуваха с 35 гласа „За” обновяването на парк Ловен дом в първата редовна сесия на 2014г.

Тя бе ознаменувана и с началото на техническите иновации в ОбС, защото за първи път съветниците използваха системата за електронно гласуване чрез таблети. Специални табла, разположени в залата, показваха на присъстващите точките от дневния ред, кой представя съответния казус и как гласуват съветниците на всяка точка - поименно или чрез общо преброяване на гласове, информират от пресцентъра.

Общински съвет- Благоевград стартира годината с дневен ред от 40 точки, една от които бе допълнителна - отчети на общинска администрация за даренията през 2013г. Сред най- значимите бе предложението на кмета д-р Атанас Камбитов за осигуряване на съфинансиране по проект „Красива България”. С положителния вот общинските съветници решиха проектът да се съфинансира 50 % от Бюджет 2014г., като необходимите средства за обновяването на парк „Ловен дом” се осигурят от от инвестиционната програма за 2014г. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)