Избрани Новини

БСП-Благоевград отбеляза 70 години от битката при местността Лисия

Рано тази сутрин в 7:30 часа група млади ентусиазирани социалисти поеха по стъпките на тринадесетте партизани, загинали в антифашистката борба през 1944 година. 

По-късно в 11:00 ч. пред каменните плочи на останалите завинаги млади хора, множество социалисти от Благоевград отбелзаха 70 годишнината от битката при местността Лисия.  С песни посветени на Арсо Пандурски (командир на Горноджумайския отряд „Никола Калъпчиев”) бе почетена годишнината. Въпреки лошите метереологични условия, песните в памет на загиналите се редяха една след друга, а в очите на присъстващите се виждаше почитта и преклонението към героите.

Един от най-известните актьори на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград  Николай Кимчев успя да разчувства събралите се социалисти не само със словото си, но и с невероятното си изпълнение на песента „Пролет” по стихове на Никола Вапцаров, съобщават от пресцентъра.

Думата бе дадена и на представител от младежите на БСП Благоевград – Ваня Маникатева, която в своето обръщение призова събралите се да се преклонят пред паметта на героите, които са отдали неизживяния си живот в защита на лявата идея.  В своето слово тя не забрави да отбележи, че въпреки трудностите, разединенията и предателствата, БСП е по- силна и по- здрава от всякога  и ще бъде първа политическа сила на предстоящите Европейски избори.

Заключителното слово бе отправено от Общинският председател на БСП Благоевград д-р Владимир Пандев.  Той благодари искрено на всички събрали се в лошото време да преклонят глава пред героите. Развълнуван той сподели, че се гордее с всеки един, който е готов да се бори за каузата на Левицата. Д-р Пандев отбеляза, че не подкрепя предателствата и разцеплението, защото това е подло, неприсъщо и неморално. „Когато толкова много си взел от тази партия, не можеш с лека ръка да се отречеш от нея!” – заключи Общинският председател. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов