Избрани Новини

Огромна повреда остави десетки домакинства без ток

Животът

26-01-2014, 14:04

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тъжно! Баба гледа внуци в квартира без ток

По последни данни 4 селища все още остават на свещи

Огромна повреда в мрежата на EVN остави десетки домакинства без ток рано тази сутрин.

8 населени места около Бургас осъмнаха с прекъснато захранване. Според данни от кмета Димитър Николов токът спрял около 03.30 ч. в  Банево, Ветрен, Българово, Рудник, Брястовец, м.с.Черно море,  Драганово и Изворище.

Няколко по-малки селища в планинските райони също са без ток, показа проверка на BurgasUtre. Според данни от енергото те са най-вече в Странджанско, както и планинската община Руен. На място работят аварийни екипи, но все още не е ясно кога точно ще бъде възстановено захранването.

По последни данни захранването на места е възстановено, без ток все още остават селата Драганово и Миролюбово, гр. Българово и мина Черно море.

Причината за това е голяма авария в далекопроводите на EVN, която се случила в резултат от рязката смяна на температурите. Заради лошото време били скъсани множество проводници.

Кметът Николов е в постоянна връзка с ръководството на ЕVN, с настояване за осигуряване на повече спешни екипи за бързо отстраняване на аварията. От рано сутринта  той е сформирал и Кризисен щаб, който следи ситуацията.

"Правим всичко възможно проблемът бързо да се разреши, тъй като много семейства се отопляват на ток, а заради ниските температури има и поледици.", заяви Николов.

Всичко е замръзнало, едвам хората отварят входните си врати, потвърдиха кметски намесници.

Огромната повреда в мрежата на ЕVN край Бургас причини затруднения и  в железопътния транспорт.

Внезапното застудяване доведе до извънредно спиране на влакова композиция. Тренът бил блокиран на гара Българово заради проблем в контактната мрежа рано тази сутрин. До там бяха изпратени автобуси, които да превозят пътниците до Бургас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов