Избрани Новини

400 евро на квадрат за апартамент в Банско

400 евро на квадрат е средната цена за продажба на апартамент в Банско. Проста сметка показва, че жилище от 70 кв.м. може да бъде купено за около 55 000 лева.

"Няма особена разлика в цените от миналата година. Има и имоти, които се продават за около 600 евро за квадрат, но тук става въпрос за луксозни апартаменти, обикновено в зоната на ски лифта. Вътре са обзаведени по най-високите стандарти", коментира за Дарик Милена Миленкова, брокер на недвожими имоти в курортния град. Тя поясни, че могат да се намерят и апартаменти, които се продават за 200-220 евро на квадрат, но обикновено това са имоти, които са или на последен етаж, или имат сериозни проблеми, или са в комплекси без никакви екстри, информира „Дарик”.

"Практиката показва, че най-продаваеми са апартаментите с една спалня, кухня и дневна", каза още Миленкова. По думите й и в момента най-сериозни купувачи са македонците, сърбите и руснаците. Очаква се интересът от страна на българите да се засили след края на сезона, защото се предполага, че тогава цените леко ще се занижат.

Цените за наемите на апартамент в Банско пък са 350-400 лева на месец в активния зимен сезон.

За разлика от преди няколко години в момента почти не се осъществяват сделки за продажба на земя, а причината е ниската цена, която дават купувачите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов