Избрани Новини

Осолен и чист Благоевград

Основните транспортни артерии в Благоевград и общината са почистени

Според специалистите, главните и голяма част от второстепенните улици на града и четвъртокласната пътна мрежа в общината,  са годни за движение при зимни условия. Над 70 работници са обезопасили автобусните спирки на градски транспорт, мостове, стълбища, подлези, алеи и пешеходни зони. В Благоевград се осолява по всички нормативни изисквания, за да не се пресолява и да се вреди на пътната настилка и да се увреждат зелените площи. Пясък не се използва за осоляване.

Около обяд днес машините на почистващата фирма са прекратили работа, като имат готовност при нов снеговалеж да реагират бързо. Сред основните конфликтни точки при снегопочистването остават неправилно паркираните автомобили в районите на кв. „Освобождение” и кв. „Орлова чука”.

Общински служители са извършили проверки на уличната мрежа в Благоевград, общинските пътища (IV клас), пътищата на земна основа между махалите в селата от общината. Не са констатирани нарушения и проблеми. Само един сигнал бе подаден и на горещия телефон на община Благоевград, като след него бе разпоредена проверка, която обаче констатира почистени участъци, без нарушения.

От фирмата по снегопочистване уточниха, че почистването се извършва по определен график, който включва четири маршрута. Те обхващат Централна градска част, болничните заведения и кварталите в града.

Общината се обръща към гражданите и собствениците на магазини да почистват тротоарните площи пред тях, за да се избегнат нежелани инциденти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов