Избрани Новини

МГЕРБ-Благоевград дариха около 100 книги на местната библиотека

Около 100 тома художествена и научна литература събраха Младежи ГЕРБ-Благоевград в рамките на националната инициатива „Дари книга, дай шанс на старата библиотека“. Кампанията се провежда в цялата страна и има за цел да насърчи доброволчеството сред младите.

Най-големият дарител в кампанията в областта бе народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ за Благоевградска област Даниела Савеклиева. Тя подчерта, че адмирира инициативата и вярва, че младите в ГЕРБ винаги са били иновативни. „Трябва да наблегнем на ролята на книгата и четивото за развитието на всеки един човек. Във века на информационните технологии, когато информацията е на един клик разстояние, малко или много е пренебрегната книжната форма, от която може да се получи емоция и знания, да развием своя интелект”, каза Даниела Савеклиева. Тя изрази своите надежди, че още жители на Благоевград ще се включат в тази инициатива, информират от пресцентъра.

Областният координатор на младежите за Пиринско Андрей Новаков изтъкна, че много от дарителите са закупили нови книги, за да се включат в „Дари книга, дай шанс на старата библиотека“. Редица любители на литературата са дарили и част от личната си библиотека, за да се обогати фондът на Регионална библиотека „Димитър Талев“. Новаков подчерта, че това е първата за годината инициатива, като през следващия месец МГЕРБ-Благоевград е планирала още две.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)