Избрани Новини

Масово изкупуват тютюна на неврокопчани

В хаджидимовското село Абланица комисии имат две фирми, съобщиха тютюнопроизводители, които споделиха, че средната изкупна цена на жълтото злато се движи между 5,30 и 5,70 лв. за килограм.

Във Въкосел, Сатовчанско, да изкупува договорената тютюнева продукция също е започнала. 

Кампанията върви от днес в почти всички населени места в Неврокопско и хората масово продават тютюните си, макар и да не са доволни от цените.

Депутатът от ДПС Ахмед Башев заяви категорично пред тютюнопроизводителите в последните дни преди да бъдат прекратени протестите, че парламентарната група на ДПС гарантира на хората две много важни неща - че няма да остане неизкупен нито килограм тютюн и че цената на тютюна сумарно с националното доплащане ще бъде по-висока от миналогодишната, пише „Инфомрежа”. 

"Убедени сме, че има договорки между фирмите за пазарната цена, но ние няма как да се месим. Ще намерим достоен начин от държавата да компенсираме тютюнопроизводителите", гарантира още народният представител Ахмед Башев.

В тази връзка местните земеделци си задават контра въпроси защо им е било изгубено близо месец време в протести, организирани от кметове и депутати от Движението за права и свободи, и в забрани да продават готовата си продукция, вместо досега да са предали всички произведени количества на сегашните цени без риск от похабяване на тютюна и допълнителното задлъжняване заради безпаричието.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов