Избрани Новини

Бълхи и плъхове плъзнаха из Кюстендилско

Засилена популация на бълхи и черни плъхове отчитат от Общинското предприятие за дезинфекция, дезинфекция и дератизация в Кюстендил

„Около Нова година и през януари пръскахме на няколко пъти срещу бълхи. Причината беше топлото време, но сега се надяваме с падналия сняг проблемът да бъде разрешен”, коментира директорът на дружеството Олег Цветков. Той алармира и за проблеми с т.нар. черен плъх. Десетки хора са потърсили съдействие от предприятието, за да си купят отрова срещу него. В края на миналата година и началото на тази е бил бумът на такива нашественици в блокове и мазета, пише „Инфомрежа”. Кюстендилци предпочитат сами да си купят отрова и да я поставят, тъй като им излиза по-евтино, вместо да търсят услугите на специализираните фирми, занимаващи се с подобна дейност.

Така например за един двустаен апартамент отровата за мишки излиза 1.80 лв. за количество от 40 гр. Обработката от страна на общинското предприятие пък струва между 10-16 лв. в зависимост от големината на обекта.

„Имаме сключени договори с над 20 магазини и складове. Тъй като тяхната площ е по-голяма цената на една обработка е около 20 лв.”, уточни Цветков. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов