Избрани Новини

Жителите на Самуилово уплашиха ВиК

Протестите на хората в петричкото село Самуилово срещу високите сметки за вода стреснаха ВиК.

В момента няма никакви оплаквания от местните жители, че плащат скъпо и прескъпо за изразходвана живителна течност. В селището инкасатор на дружеството може да стигне до водомерите само с придружител от Самуилово. Новата мода въведоха хората, след като доста години плащаха солени сметки за вода, пише „Стандарт”.

„Постигнахме целта си. Смени се ръководството на водното дружество. Всичко вече е наред, защото въведохме нова система на отчитане. Инкасаторите на ВиК отчитат водомерите с местен човек и със служител от нашето кметство", заяви кметът Кирил Стоянов (на снимката). Всички заедно проверяват измервателните уреди и старателно записват показанията. За да няма после оправдания от ВиК, че „единицата ни се видяла седмица, а двойката – петица". Сега всичко е наред, нямаме оплаквания, никой не плаща повече от 30 лева, а преди сметки са достигали до 80-100 лева, твърдят в Самуилово. Протоколите с показанията се подписват и от техните съселяни, които обикалят водомерите с инкасаторите. Това е гаранция срещу злоупотреби и надписване на сметките. 

„Често установяваме, че измервателните уреди са повредени, тъй като са стари. ВиК веднага ги подменя. Сметките вече са реални", твърди селският управник.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов