Избрани Новини

179 970,48 лева за Ловния дом и 108 956,91 лева за по-квалифицирани служители

Първият проект е за обновяването на парк „Ловен дом” и трябва да приключи до 28 ноември тази година

Община Благоевград подаде две проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в Министерството на труда и социалната политика и Министерството на финансите.

Първият проект е за обновяването на парк „Ловен дом” и трябва да приключи до 28 ноември тази година. Проектното предложение за парк „Ловен дом” е по мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места” по „Красива България 2014”. В рамките на 179 970,48 лева, от които 50% общинско съфинансиране, ще бъде извършен основен ремонт на алейно осветление, алеи, стълбища, освежаване на алпинеум, ремонт на съществуващ открит канал, озеленяване, монтиране на парково оборудване, изграждане на детски кътове и площадки. Дейностите по обновяване на парка ще доведат до превръщането му в привлекателно място за развлечения и отдих.

Вторият проект, внесен в Министерството на финансите, се отнася за повишаването на квалификацията на ръководни длъжности в общинска администрация – кмет, кметове на населени места и кметски наместници, информират от пресцентъра. Предвижда се обучение в страната с цел подобряване ефективността и прозрачността в работата на служителите, както и по-качествено обслужване на гражданите и бизнеса. Продължителността на проекта е 12 месеца, а неговата стойност е 108 956.91 лева.

Това са поредните проекти от програмата на кмета Камбитов за възстановяване и подобряване на градската среда и инфраструктура в Благоевград, както и повишаването на капацитета и способностите на служители на общината в полза на гражданите и доброто обслужване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов