Избрани Новини

АУБ сред водещите университети в България

АУБ е сред университетите, заемащи челни позиции в класацията на България, оповестена днес от Министерството на образованието

Университетът е абсолютен лидер по администрация и управление, икономика, обществени комуникации и информационни науки. Възпитаниците на АУБ са сред най-търсените специалисти, а в някои от направленията получават най-високи доходи. Освен това, университетът предлага най-добрата академична и жилищна база в страната.

АУБ е оценявана от системата по пет дисциплини, които са следните– икономика, компютърни науки, бизнес администрация, политически науки и журналистика и масови комуникации – бяха класирани сред първите в страната, като програмите администрация и управление, икономика, обществени комуникации и информационни науки бяха определени за най-добрите в България.

Системата за оценяване сравнява всички академични дисциплини в акредитираните в България висши учебни заведения. Програмите в нея са подредени въз основа на повече от 70 показатели, сред които учебната среда, престижа и реализацията на завършилите на пазара на труда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов