Избрани Новини

Десетки съграждани на Гергана отпътуваха за „Пирогов”, ще даряват кръв

Десетки жители на община Гърмен ще пътуват днес до София, за да дарят кръв за прегазената от претъпкания рейс 29-годишна Гергана Кюмкова

Само за едно денонощие учениците от НПГ „Димитър Талев” в Гоце Делчев събраха 1800 лева за лечението й, пише „Монитор“. Жената изпадна от автобуса на фирма „Динамо“ и гумите му премазаха краката й.  “Кметството в Гърмен също е готово да осигури пари при необходимост, на няколко места също сме поставили кутии за дарение”, съобщи кметицата на общината Минка  Капитанова. Местни бизнесмени вече звънят в кметството и предлагат парична помощ за пострадалата жителка на Гърмен. Готовност да подпомогнат лечението й заявили още от гръцката фирма “Картопс” ООД - с. Мусомища, където тя е работила, шивашката фабрика “Пиринтекс” - Гоце Делчев, дори инициативен комитет от жени, живеещи в столичния квартал “Гладстон”.

На този етап досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител по чл. 343, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Благоевград Весела Стоилова. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов