Избрани Новини

Черният пазар "загуби" 17 афганистанци, сред които и дете, след мащабна полицейска акция

Гранична полиция успя да пресече мащабен канал за трафик на хора в землище край град Сандански

На първи февруари около 19:00 часа униформените задържали автомобил „Фолксваген” със софийска регистрация, който превозвал 17 чужди граждани. След извършената проверка е установено, че става въпрос за афганистански граждани, сред които имало и дете. От полицията не уточниха възрастта на непълнолетния, но съобщиха, че голяма част от афганистанците имат правен статут на бежанци у нас.  Как са преминали границата, от полицията не уточниха.

По време на пресконференцията стана ясно, че в канала са взели участие два автомобила. Единият, от които е заловен благодарение на бързата намеса на униформени от Петрич. Полицаите отцепили района край Е-79 и успели да заловят лек автомобил „Опел Астра” отново със софийска регистрация. В него е бил и каналджията, който е български гражданин, както и още един наш сънародник. И двамата са криминално проявени.

Главен комисар Костов уточни, че става въпрос за мащабен канал за трафик на хора. Мащабен не поради тенденциозно наличие на канали за трафик на хора, а заради голямата бройка на превозваните граждани. Той направи и уточнението, че афганистанските граждани са били насочени към македонската граница, която е трябвало да преминат. В момента те са настанени в бежански център в столицата.

Работата по случая продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов