Избрани Новини

ГЕРБ: Обединението на двете болници в Стара Загора не е грешка

От партията са притеснени за предстоящите 30%-ови съкращения на персонала

Ясно и категорично искам да заявя, че обединението на двете болници в Стара Загора - МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович” и Университетска не е грешка, както твърди настоящият здравен министър д-р Таня Андреева. Това каза народният представител от ГЕРБ д-р Кирил Добрев на пресконференция в Стара Загора.

Грешка беше тяхното разделяне през 1993 г. което доведе до абсурдното положение да се дублират отделения и лаборатории в една и съща сграда, да се разделят операционни блокове, едната болница да има АГ отделение, а другата родилна зала и т.н., заяви д-р Добрев. По думите му ако трябва да се търси някаква вина, то тя е в късното обединение на двете структури в Стара Загора.

„Повече от година се бави самото преструктуриране. Очакват се масови, над 30% съкращения, което ще доведе до рисковете да се намали обема на дейностите, да се изгубят отлично подготвени медицински кадри. Нека не забравяме, че МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович”-Университетска обслужва пациенти от цяла Югоизточна България и е една от най-натоварените болници в страната“, добави Кирил Добрев.

Той отправи апел към  Министерство на здравеопазването да се направи необходимото за стабилизирането  на болницата, както и за нормализиране на работата, без да се губят ценни кадри като лекари, медицински сестри и акушерки.

В четвъртък, по време на заседанието на комисията по здравеопазване в парламента, Добрев ще постави въпроса пред здравния министър Таня Андреева да се гарантира устойчивото развитие на лечебното заведение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов