Избрани Новини

Седем кандидати за шеф на културата във Варна

Четирима от тях вече бяха отхвърлени при първия конкурс

Седем са кандидатите за шеф на общинската дирекция “Култура и духовно развитие” в Община Варна, научи varna.utre.bg. Срокът за подаване на документите изтече в петък, 31 януари. Мястото беше овакантено след като културната началничка Станка Димитрова - част от екипа на бившия кмет Кирил Йорданов, си тръгна от общината. В момента мястото й е временно заето от началника на отдел "Фестивали" в дирекцията Десислава Георгиева. През ноември беше обявен конкурс за поста, на който се явиха 10 кандидати. Нито от един от тях обаче не получи оценка над 3 на писмената си концепция за бъдещото развитие на културата във Варна, за да бъде допуснат до устна защита. Това наложи провеждането на нов конкурс.

В него отново се пробват ръководителят на ансамбъл "Варна" Юлиян Станев, журналистката и ПР на театъра и на ГЕРБ Антония Йовчева, бившият шеф на отдел "Култура" в общината" Ивелин Андреев и Любомир Кутин - също бивш директор на културата в общината, специалист по фестивалите.

Освен четиримата, участвали и в конкурса през ноември, сега документи са подали още Веселин Ялмъзов - бивш учител, екскурзовод и служител в Общината, Дияна Райкова - управител на туристическия отдел „Български православен навигатор” към манастир „Св.св. Константин и Елена” на Варненска и Великопреславска св. митрополия и Свилен Христов, хореограф, ръководител на фолклорен ансамбъл "Гергана" при Техническия университет във Варна.

До края на седмицата ще стане ясно кои от тях ще отпаднат още на отсяването по документи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов