Избрани Новини

В Петрич санират с европари

Продължава приемането на заявления за саниране на жилищата по проект „Енергийно обновяване на българските домове“

 

Това напомниха експертите от Областен информационен център – Благоевград. Всички собственици на жилища в многофамилни жилищни сгради – стари панелни блокове или кооперации – могат да се възползват от стартиралата през 2012 година процедура за санирането на своите домове, която им предоставя 75% безвъзмездна финансова помощ за целта. Проектът „Енергийно обновяване на българските домове“ по Оперативна програма „Регионално развитие“ се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и е с краен срок – 2015 г.

По последни данни от Югозападен район на планиране са подадени общо 45 заявления за интерес и подкрепа. Най-много продължават да са кандидатите от Благоевград – 25. В Гоце Делчев кандидатстват собствениците на 7 сгради. В третия град от Благоевградска област с право за участие в проекта – Петрич, в който доскоро нямаше нито едно подадено заявление, вече има подадени заявления за 2 сгради и се очаква тяхното одобрение от проектния мениджър.

Хората от Благоевградска област са най-активните в Югозападен планов регион. За сравнение едва 3 са заявленията в Дупница, а в Кюстендил и Перник са подадени по 4 заявления.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов