Избрани Новини

650 бездомни кучета обитават приюта в Добрич

Мисия Добрич

13-02-2014, 09:13

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Над 650 скитащи кучета са заловени и настанени в общинския приют за безстопанствени животни в Добрич през 2013 година. Екипите на приюта са извършили обезпаразитяване на повече от 700 животни, ваксинирани срещу бяс са близо 500 бездомни четириноги. Кастрирани са около 430 кучета, сочат обобщените данни за дейността през миналата година. 44 обитатели на приюта са осиновени от граждани, съобщи радио Варна.

Екипът за залавяне на бездомните кучета е работил най-интензивно в кварталите “Изгрев”, “Иглика” и “Балик”, тъй като гъстотата на популацията там е най-висока и миграцията на животни е голяма.

Дейността на екипа в тези райони е силно затруднена от нежеланието на живеещите в тези квартали да се вземат и обработят животните.

Въпреки работата на екипа, през последните няколко години не се наблюдава значитгелно намаляване на популацията

Припомням, че в края на януари местният парламент прие нова Програма за овладяване на популацията на безстопанствените животни.

Предвижда се преброяване на бездомните животни, закупуването на нов специализиран автомобил за нуждите на приюта, разширяването на неговия капацитет и множество информационни кампании.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов