Избрани Новини

Нова лаборатория позволява на бургазлии да се докоснат до европейското здравеопазване

Димитър Николов: Надявам се потокът от търсещи висококвалифицирано лечение да се насочи към Бургас

В МБАЛ "Дева Мария" официалното бе открита последна генерация ангиографска апаратура на американския производител Дженерал Електрикс. Инвестицията възлиза на общо 1 627 200 лв., като 50% от средствата са осигурени по европейски фонд.
"Радостно е, че нашият град много интензивно обновява медицинската си апаратура и оборудване" - каза кметът Димитър Николов по време на церемонията по откриването. "Хубаво е, че в Бургас вече имаме съвременен апарат за борба със сърдечните заболявания, които са сред най-сериозните в сферата на здравеопазването. Това ще спомогне да се намали смъртността и помогне за възстановяването на пациентите. Радвам се, че това се случва тук, в болница "Дева Мария" - една от най-бързо развиващата се в нашия град".

Кметът пожела на кардиологичния екип повече усмихнати пациенти и доволни близки. Обръщайки се към присъстващата на събитието шефка на районната здравноосигурителна каса д-р Макшева, заяви, че се надява НЗОК да покрива разходите за съвременното лечение на всички сърдечно болни пациенти. "Надявам се потокът от търсещите висококвалифицирано медицинсколечение пациенти да се насочи към Бургас, а не към други големи градове" - допълни Николов. 

Началникът на кардиологичното отделение в МБАЛ "Дева Мария" д-р Елена Дочева подчерта, че в болницата са внедрени високи технологии в областта на сърдечно-съдовите заболявания, които са важни в процеса на диагностика и лечение.
"Секторът по инвазивна кардиология, осъществява диагностични и терапевтични процедури. Новата апаратура, с която разполагаме ще подобри качеството им и ще даде шанс на бургазлии да получат най-доброто и качествено лечение тук в Бургас. При нас пациентите биха могли да получат всичко онова, което им се предлага в Европа."- заяви още шефката на кардиологичното отделение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов