Избрани Новини

ШОК! От ЧЕЗ използват малолетни, за да лъскат имиджа си?

ПР отдела на ЧЕЗ отново удивлява с изключителната си наглост!

Ако доскоро обясняваха на клиентите си как да намалят сметката си студувайки, този път обект на позора им са деца. Очевидно е, че монополистът ЧЕЗ е готов на всичко, само и само да приемем увеличението на цената на тока като нещо съвсем нормално.

Ето и част от прессъобщението:

"Ученици от трети клас на 6 СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Кюстендил научиха повече за разумното използване на електроенергията по време на специална беседа със служители на ЧЕЗ България, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Инициативата е част от образователната кампания за енергийната ефективност за деца, която дружеството започна в началото на февруари 2014 г. Кампанията се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката и ще обхване градовете Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София, Перник, Кюстендил, Благоевград и Етрополе. Беседите се провеждат от специално обучени служители на ЧЕЗ България сред ученици от трети клас".

Да предположим, че от ЧЕЗ полагат неистови усилия, за да поправят и без това уронения си имидж. Не става ясно обаче, защо Министерството на образованието и науката позволява да се използват невръстни деца за тази цел.

„Полезно и необходимо е децата да бъдат обучени в духа на разумното потребление на електроенергията. Така те разбират, че е важно да пазим природните ресурси и същевременно - как могат да допринесат за намаляване на сметките в домакинството“, каза Петър Докладал – Регионален мениджър на ЧЕЗ за България".

Да, полезно и необходимо е децата да са наясно как да употребяват разумно електроенергията. Полезно и необходимо е децата да бъдат възпитавани в дух да опазват природните ресурси. Но защо това трябва да се прави от ЧЕЗ? Къде е ролята на семейството и училището. Каква е ролята на Министерство на образованието и науката.

"По време на беседата децата научиха за какво се използва електроенергията, как се стига до дома и училището им, както и какво означава разумно потребление. Всяко дете получи занимателна книжка „За децата и енергията“, която да разгледа вкъщи заедно с родителите си".

Вероятно ЧЕЗ се опитва да намекне, че клиентите в лицето на родителите на децата са невежи, защото им раздават и образователни книжки, което е меко казано обидно.

Спестяваме ви останалата част абсурдното ПР съобщение. Остава обаче основният въпрос - Кога ще ни ударят поредната тесла?! Защото вместо да се опитват по особено пренебрежителен начин да ни занимават с техните проблеми, в дружеството не осъзнаят, че хората се интересуват от сметката за ток повече, отколкото от това как токът достига до домовете им?



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов