Избрани Новини

Опровержение? Разлог получава 300 000 лева за овладяване на безводието

300 хиляди лева са осигурените средства от фонд „Безводие” на Министерство на регионалното развитие за подобряване водоснабдяването на с. Елешница, община Разлог, съобщи зам. областният управител на Благоевградска област Костадин Дурчов. Средствата ще се използват за присъединяване на водоизточник Палатик към водоснабдителната система на селото.

От същия фонд „Безводие”, с над 180 хиляди лева ще бъде финансирано и водоснабдяването на селата Места и Филипово, община Банско, обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. По време на посещението си в гр. Гоце Делчев в края на миналата седмица, тя изрази задоволство, че след 6-месечно подканване, с помощта на областните администрации населените места с проблеми с водоснабдяването вече са започнали да депозират проекти за финансиране от фонд”Безводие” на МРР, информират от Областна администрация.

Тези одобрени проекти за общините Банско и Разлог са опровержение на твърденията на кметовете им, че са били ощетени при разпределянето на средства от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, заяви Костадин Дурчов, като припомни, че не всички средства от програмата са отишли за директно финансиране на общинските проекти, а голяма част от тях се преразпределят през различни министерства. Той подчерта, че освен балансираното разпределение на средства по региони, използването на заделените от държавата средства е гарантирано по предназначение – ако спечелена по ЗОП поръчка е на по-малка стойност от одобрената сума, разликата ще бъде преразпределена към други проекти.  По подобен начин ще се процедира и ако заради оспорване се забави или стане невъзможно усвояването на средства по даден проект, за да не се изгубят парите, те ще бъдат пренасочени към реализация на други проекти, пояснява зам.областният управител.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов