Избрани Новини

"Единно Банско" вини кмета Г.Икономов за финансовия провал на общината

От Гражданско сдружение "Единно Банско изразиха своето становище във връзка с орязаните проекти на зимния курорт

Членовето му изразиха своето недоволство спрямо действията на кмета на Банско - Георги Икономов. Ето какво гласи тяхното обръщение към него:

"Във връзка с Протесна декларация изразена от група съветници от ГЕРБ, тротоарното сдружение”Бъдеще за асфалта и тротоарите на община Банско” и Кмета на общината с риск да бъдем банални, ние желаем съвсем бегло да отбележим някой факти.

Вие, г-н Кмете като бяхте избран за депутат да работите за града ни, какво направихте за него освен, че обещахте заедно с депутата Татарски (зловреден за Община Банско представител с разложки произход) да осигурите построяване на газопровода от гр. Симитли до гр. Банско. Резултат: никакъв.

Също така спомогнахте за създаването и приемането на безсмислен туристически данък, който беше отменен от като противоконституционен. Резултат – никакъв.

Молим да отговорите на следните въпроси:

Внесохте ли проект на закон за горите, след което протестирахте против него заедно с престъпника Цветанов на пътя към гр. Банско?

Колко проекта защитихте като ням депутат за града ни и колко проекта спирахте с една единствена цел Вие да се докопате до тях по-късно?

Колко километри газификация направихте за града ни при положение, че „лошите” прокараха около 15 км, а Вие едва 400-500 м за две години?

Колко проекта подготви и защити вашият екип като се има предвид, че реализирате проекти, подготвяни още от времето на преди три мандата?

Как бихте коментирали обстоятелството със съборените ски-гардероби или пак ще слушаме небивалици за „нова визия и нов ред” на града ни?

Къде сте сега, когато стачкуват хората от „Пиринска мура” АД? Може би сега не ви трябват? Помните как влачихте полусоциалният министър Тотьо Младенов да лъже и маже колко велик кмет ще бъдете?

Няколко препоръки:

Най важното е кога ще слезете при хората за да им видите проблемите, а не да се разхождате в Турция с разни шантонерки и да рекламирате големите хотели.

Не забравяйте, че Вие сте кмет на хората от Банско, а не на Цеко Минев и на 4 и 5 звездните хотели.

Подайте си оставката докато е време и излезте навън с малкото достойнство, което ви е останало.

Припомняйте си хубавата максима за откраднатите пари: от където дошли – там отишли.

Ние не желаем да водим статистика на човек който само и единствено мисли за джоба си и се доказва на олигарси и други „силни на деня” величия, а не успява да погледне собствения си град, отдавна заприличал на разорана нива.

Парадирате с проекта ”Воден цикъл”, който проект спряхте по времето на странстването ви по София. После едва ли не ни убедихте, че заради вас водата тече и без вас и вашите промени няма как да тръгне гореопоменатият проект. Проекта стартира, но потръгна и на престъпника Цветанов да си получи комисионната от „Балканстрой”. Вие колко взехте или тепърва ще има да консумирате?

Защо на Община Разлог не са спряни проектите и ще получи финансиране по Програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” докато Вие с огледалният на вас образ Камбитов се опитвате да внушите на общността ни инициативата на Бойко Борисов за вой до небесата.

Всъщност вината за загубата на тези средства е персонално ваша и няма смисъл да обвинявате когото и да било освен собствената си несгода поради липса на дипломатичен контакт и политически диалог.

Резултат: Община Банско няма да получи до около 2 млн. лв. от тази програма. Същото не се отнася за Община Разлог.

Г-н Икономов, отивате си безвъзвратно и колкото и да се криете под платените статии на местните вестници, не забравяйте, че рано или късно ще си тръгнете от общината. От вас само зависи как ще го направите."

 

ЕДИННО БАНСКО



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов