Избрани Новини

Мис и мистър Валентин избираха в центъра за психично болни

Един ден, два празника, един православен и един католически

Православният е толкова хубав и пенлив, че и по нов, и по стар стил, все е на почит – Св. Трифон – празникът на лозарите и на хубавото вино. Другият, католическият, защото е не по-малко хубав – Св. Валентин – празникът на влюбените трайно се настани в България. И така – на 14-ти февруари празнуваме „2 в 1”. Независимо дали си признаваме или не.

В деня на любовта и виното потребители и персонал от ЦНСТ за лица психични разстройства в Симитли отбелязаха и двата празника. Всички активно се включиха както в подготовката, така и в честването и на двата празника, информира simitli.info.

Първо отбелязаха Св. Валентин с конкурс Мис и Мистър Валентин, като всеки написа върху сърце от хартия името на човека, когото харесва. Най – много гласове събраха Бисер Мусаков ( потребител ) и Златина Костевска ( ръководител екип ЦНСТ ЛПР ). Те бяха коронясани за Мис и Мистър Валентин, след това всяко сърце залепиха върху табло с послания за любовта.

Веднага след церемонията по коронясването в духа на любовта, в социалния център отбелязаха и Деня на лозаря, като подрязаха лозите в двора и наричаха за здраве и берекет. И в духа на винения празник имаше конкурс. Цар на виното стана Бисер Мусаков, като ценителите на гроздовия елексир бяха единодушни за заслугите за тежката корона.

В ранен следобед потребителите в социалния център навестиха ЖП-гарата. Там връчиха Валентинки на жепейците, а царят на виното Бисер ги почерпи с вино и бонбони. Жепейците пък набързо спретнаха купон за благодарност за хубавите емоции, които им причиниха потребителите от центъра. На перона Царят на виното и личната му Валентинка играха хора. И хубавите емоции за всички не спряха до тук. Следващата „спирка” на посланиците на любовта и ценителите на виното от социалните центрове посетиха и Спешен център Симитли, където на всички раздадоха валентинки. И не на последно място потребителите и персонала поздравиха Златина Костевска – ръководител екип и нейният съпруг Георги Костевски, които днес на този хубав празник, честват 15 години брак. Всички им пожелаха много здраве, семейно щастие и вечна любов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)