Избрани Новини

Млади сервитьори и готвачи се конкурираха в Банско

Под този надслов премина тазгодишното училищно състезание: „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор” в Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм „Алеко Константинов” гр. Банско.

Целта на състезанието е да даде възможност на учениците от специалността „Организация на хотелиерството” да демонстрират придобитите знания и умения по изучаваната професия, съобщават о пресцентъра на община. За да се постигне обвързване на извънучилищните дейности с бизнес средите от града, на състезанието присъстваха бъдещите работодатели-хотелиери и ресторантьори. Жури на състезанието бяха представителите на туристическия бизнес в Банско.

В състезанието участваха 4 отбора готвачи от 11а и 12а кл. и два отбора сервитьори.

Всеки отбор трябваше да приготви първо, второ и трето ястие по избрано от тях меню и да ги аранжира подходящо. Сервитьорите предлагаха приготвените ястия за дегустация на гостите като демонстрираха необходимите умения.

Най-висок брой точки събра отборът на 12а клас с участник Любослав Стойнев, който спечели титлата: ”Най-добър млад готвач на ПГССТ за 2014” . Той получи 100 точки с измисленото от него меню: 1.Пълнени печени домати със сирене и спанак; 2.Филе от бяла риба с портокали;

При сервитьорите титлата: „Най-добър млад сервитьор на ПГССТ за 2014” спечели Миглена Малчова от 12а клас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов