Избрани Новини

Стотици неврокопчани се стекоха на благотворителния концерт за Георги в Гоце Делчев

Стотици деца и възрастни от Гоце Делчев изпълниха снощи голямата зала на Дома на културата, обединени под мотото на благотворителния концерт „Възможност за нормален живот”. Организатори на благородната инициатива станаха приятели на пострадалия при тежка катастрофа 20-годишен младеж от гоцеделчевското село Борово и представители на Ученическия парламент към НПГ "Димитър Талев", което училище е завършил само преди две години Георги Георгиев, пише "Инфомрежа". 

Единствената цел, която обедини неврокопчани, бе за събиране на средства за рехабилитация на раненото при пътен инцидент момче, което претърпя няколко сложни операции, но краката му останаха неподвижни, а родителите му не разполагат със сумата, необходима да изправят Георги на крака.

Близо 2000 лева се събраха в подкрепа на младежа от Борово. Сумата обаче се очаква да нарасне значително, тъй като освен скромните постъпления от входните билети, които бяха на цена от 3 лв., да помогнат на Георги се отзоваха Община Гоце Делчев, местни предприемачи и фирми.

Лично на концерта, съпричастни към инициативата на неврокопските деца, присъстваха и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и заместникът му Богдан Боцев.

Децата самодейци се раздадоха на сцената, водени от идеята и отговорността, че с таланта си помагат за едно добро дело. Поради продължаващите дарения и след концерта водещите Кезим Медев и Гергана Либова не обявиха събраната сума, чийто размер стана ясен по-късно. Парите ще бъдат дадени на родителите на Георги.

"Надяваме се, че успяхме и вярваме, че доброто, което направихме всички заедно, скоро ще изправи на крака Георги Георгиев", сподели председателят на Ученическия парламент Кезим Медев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)