Избрани Новини

Волейболната надпревара в Благоевград започва

125 отбора от 17 учебни заведения от Благоевград се включиха в пролетния дял на спортните ученически игри 2013-2014 г.

Състезанията започнаха с волейболна надпревара в Спортен комплекс “Пирин”. Организатор на състезанията е община Благоевград, която е осигурила и награди за победителите.

Отбори от общо шест спорта ще участват в пролетния дял на надпреварата - футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса и шахмат. Умения и бързина ще мерят над 1300 състезатели в различните дисциплини. 31 отбора по волейбол, 29 по футбол, 20 – тенис на маса, 32 – баскетбол, 7- шахмат и 6 - хандбал ще се изправят едни срещу други в рамките на един месец. Игрите ще се проведат в периода от 10 февруари до 7 март. По регламент участниците са разделени на възрастови групи -  момчета и момичета – V-VII клас, юноши и девойки от VII до X клас и юноши и девойки XI-XII клас.

След волейболистите, които от утре влизат в оспорвани двубои, на спортната площадка ще излязат баскетболистите. 

Те ще играят от днес до 20 февруари в зала „Скаптопара”. На 25-ти февруари стартира турнирът по хандбал от 9.00 часа в “Спортен комплекс “Пирин”. На 26-ти февруари пък от 9.00 и 15.00 часа край шахматните дъски ще седнат най-добрите шахматисти на училищата. Участниците в състезанието по тенис на маса ще се надпреварват на 27-ми февруари от 09:00 часа в залите на Младежкия дом.

Футболните срещи ще се проведат на 4,5,6 и 7 март от 09:00 до 17:00 часа. Мачовете ще се играят на мини футболното игрище в Спортен комплекс “Пирин”, а при лоши атмосферни условия турнира ще се провеаде в зала “Хандбал” на комплекса.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)