Избрани Новини

Шефът на НАП - Пловдив поиска вътрешна проверка

Мисия Пловдив

17-02-2014, 15:07

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ето за кои случаи

Директорът на НАП Пловдив Георги Тахов поиска да бъде извършена вътрешна проверка в териториалната дирекция относно случаите, в които Агенцията за приходите изготвя уведомления до Прокуратурата, а именно – размер на допълнително установените данъчни и осигурителни задължения след приключили ревизии, видове установени нарушения от органите по приходи и основания за уведомяване на Районна и Окръжна Прокуратура.

Това стана ясно днес по време на срещата на Координационния център за взаимодействие между органите на Националната агенция за приходите и Прокуратурата.

Комуникацията между Прокуратура, Полиция и НАП е на ниво, бе констатирано още.

На срещата бе анализирано взаимодействието между органите, работещи в посока разследване на престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната системи. Отбелязано бе от страна на Окръжна прокуратура, МВР и Икономическа полиция, че от една година насам случаите на допълнително разкрити задължения, за които са уведомявани от НАП Пловдив, са особено добре прецизирани по отношение на: тежест на данъчно-осигурителното задължение, очакван фиск за бюджета и времеви период, позволяващ на разследващите своевременно събиране на годни доказателства, необходими за наказателното производство.

От Прокуратурата и Полицията изказаха становище, че обхватът на ревизирания период е от изключително значение за качеството на предприеманите по-нататъшни действия от тяхна страна, които да гарантират ефективност на наказателното производство и привличане под отговорност на лица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов