Избрани Новини

Свършват местата за първолаци?

Мисия Пловдив

17-02-2014, 20:15

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още в средата на месец февруари са запълнени паралелките за първокласниците, които на есен ще прекрачат училищния праг в ОУ „Елин Пелин”. Това съобщи директорът на училището Татяна Вангелова. Тя допълни, че в сравнение с миналата година, тази желаещите деца да се обучават в училището са със 100 процента повече. Въпреки това, ръководството на учебното заведение е готово да разкрие нови паралелки, ако до месец септември има още родители, които желаят да запишат малчуганите си в „Елин Пелин”.

Наред с приема, в училището продължават работата си по проектите, насочени към работата с подрастващите в извънкласните занимания. Последният такъв е по националната кампания „Да намалим отпадъците” и е по програма „Еко-училища”. Ръководител на проекта е Йовка Танчовска, начален учител. Тя има сертификат от Дрезден, Германия,  където е преминала обучение по градска мобилност. В тази връзка тя има идея, с помощта на родители, да се въведе в топлите месеци „Еко придвижване на ученици от дома до класната стая.” Това може да стане пеша, с велосипед или пък групирано пътуване-няколко деца, возени от единия родител с личен автомобил. Наред с това, тя разказа, че в училището ще се въведе система за разделно събиране на ненужните вещи и отпадъци. Ще се организира и Творителница.

На 24 април ще бъде проведен и  хепънинг, посветен на Планетата Земя. Тогава малчуганите ще направят любимите си чудовища от отпадъчна хартия, предмети, излезли от употреба и всевъзможно други предмети, отишли по една или друга причина „в кошчето”.Ще се украсяват торбички от плат, които могат да се използват многократно.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов