Избрани Новини

МБСП дари 1 900 лева за рехабилитацията на Георги от Борово, който пострада при катастрофа

С дарение от 1900 лева младежите от БСП в Гоце Делчев се включиха в инициативата за събиране на средства за рехабилитацията на 20-годишния Георги Георгиев от с. Борово, който пострада тежко при катастрофа. След няколкото операции, които медиците определят като успешни, младежът остана неподвижен, а за рехабилитационните процедури родителите и близките му не разполагат с необходимите средства.

Преди няколко дни на благотворителен концерт, организиран от Ученическия парламент в НПГ "Димитър Талев" бяха събрани 2000 лева, като организаторите заявиха, че се очакват още финансови постъпления, които да помогнат за изправянето на крака на младежа от Борово, пише "Инфомрежа".

Председателят на Младежкото обединение на БСП Богдан Боцев, който е и заместник-кмет на община Гоце Делчев, сподели, че дарените пари за лечението на Георги са от събраните 4000 лева по време на традиционния коледен благотворителен концерт на младежкото обединение.

От същите пари МБСП - Гоце Делчев с 600 лева зарадва за коледните празници три болни момичета от Гоце Делчев и с. Корница и дари 1500 лева за инициативата на Сдружение „Хроника срещу рака”.

Организаторите на благотворителната кампания - НПГ „Димитър Талев” съобщиха добрата новина. Председателят на Ученическият парламент Кезим Медев заяви, че от инициираната от тях кампания за продължаване лечението на 20-годишния младеж от село Борово и концерта "Възможност за нормален живот" са събрани 3248 лева.

С дарените от Младежкото обединение на БСП 1900 лева сумата вече е набъбнала на 5148,48 лева. Парите бяха предадени по надлежния ред в касата на Община Гоце Делчев, с които само родителите на момчето ще имат право да се разпореждат срещу касови бележки.

Кезим Медев днес внесе по сметката на прегазената от автобус на фирма "Динамо" Гергана Кюмкова от село Гърмен събраните пари за нейното лечение, намерени в две от отворените кутии, които са 427 лева.

Гимназистите от НПГ за по-малко от месец проведоха две благотворителни кампании за събиране на средства за лечението на млади хора, пострадали при пътни инциденти. Засега обществено достояние не е станала все още сумата, дарена от неврокопската транспортна фирма "Динамо" за лечението на Гергана Кюмкова, както и дарените средства от ВМРО за Георги Георгиев от Борово.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)