Избрани Новини

Момчето, което падна от скалите, вече е стабилно

Състоянието на 14-годишния Момчил Асенов, който падна по скалите в Пирин, вече е стабилно

В понеделник следобед детето и баща му Радослав тръгнали към Вихрен. При преминаване по Джамджиевия ръб Момчил се подхлъзнал и се търкалял близо 100 м надолу по скалите. Баща му успял да стигне до него и по един от улеите го пренесъл до пътя за хижа "Вихрен", откъдето се обадили на планинските спасители, пише "24 часа".
След като за известно време Момчил е бил в безсъзнание, вече е контактен и стабилизиран. Двете му ръце са счупени на над 10 места, има травма на корема и главата, мозъчно сътресение, но лекарите в разложката болница смятат, че животът му е вън от опасност. Според баща му Момчил не се е подхлъзнал, а парче скала се откъртило и това е причина за тежкото падане. Двамата са от Варна, но живеели в Германия.
Предприели са рисковано и авантюристично изкачване по изключително тежък маршрут без добра екипировка и мобилни телефони, възмущават се планинските спасители от Банско. Категорични са, че изкачването, което през зимата са предприели двамата, е за изключително добре подготвени и екипирани алпинисти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов