Избрани Новини

Клошар отнесе 6 години затвор за опит за убийство

Крими

19-02-2014, 20:45

Снимка:

dnesplus.bg

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Бездомникът Румен Асенов ще търка затворническите нарове следващите 6 години заради това , че опита да убие с ножица бургазлия. Окръжният съд в Бургас определи наказанието да бъде при изтъпряно при строг режим.

Той беше признат за виновен в това, че  през април 2013 година е направил опит умишлено да умъртви жител на града, като  го клал с ножица в шията. За щастие мъжът е спасен след като е бил намерен от полицаите.  

Клошарят тръгнал да се разправя с жертвата си, защото бил  събуден от скандал между трима души. До пейката пред общината , където Асенов дремел,  се спрели да си изясняват отношенията двама мъже и жена- бивша приятелка на единия и настояща на другия.  

Асенов започнал да им досажда и тогава пострадалия пробвал за го изгони. Клошарят се отдалечил, след което се върнал и нанесъл удар. С него му причинил две прободни рани с остриетата на ножицата, която носел у себе си.

Делото премина по съкратеното производство и присъдата е под минимума за подобно престъпление. Наказанието подлежи на обжалване и протест пред АС Бургас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов