Избрани Новини

Съдят по съкратената процедура убиеца на банкерката

Крими

20-02-2014, 13:45

Снимка:

24 часа

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Съкратен съдебен процес за бизнесмена Любимир Симеонов, който застреля банковата служителка  Павлинка Йовчева пред септември в Бургас. Адвокатът на Симеонов Ваня Радиева съобщи за Burgasutre, че е възможно в едно съдебно заседание делото да приключи на първа инстанция.

Желанията на Симеонов е било процесът да се гледа по бързата процедура,  като той признава всички факти, обстоятелства и вината си за престъплението. Делото е приключило и се очаква до края на  месеца да бъде внесен обвинителния акт.  През март най- вероятно процесът ще влезе в съда, каза адвокат Радиева. Свидетели също няма да бъдат разпитване по време  на съдебното следствие,  защитата не възнамерява да прави нови искания.

 При съкратения процес присъдата, която ще отнесе Симеонов ще е под предвидената по закона за престъплението - умишлено убийство.

 "Клиентът ми си е давал сметка за действията и е бил напълно наясно с последиците. Готов е стоически да изтърпи наказанието",  коментира процесуалният защитник на Симеонов.

"Аз не съм противник на банковата система, а на една шепа "мишки" в определена банка. Попаднах в една схема за източване на пари“ , каза  през януари Симеонов, когато се гледаше мярката му за неотклонение.  

На 23 септември 2013 година около 8 часа сутринта  той застреля в сърцето 54-годишната  Йовчева,  служител в Уникредит Булбанк. Няколко часа по-късно се предаде сам в сливенската полиция и обясни пред медиите, че е убил не за пари, а заради „белите якички в държавата". Според Симеонов банката го е рекетирала и на практика му е спряла финансиране по Европейски програми.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов