Избрани Новини

Георги Икономов получи благодарности за справянето с проблема в "Пиринска мура"

Както вече ви съобщихме, след двуседмични протестни действия, подкрепени от кмета на Община Банско Георги Икономов, работниците в завод „Пиринска мура” подписаха споразумение със собствениците на завода.

„Бихме искали да благодарим на кмета на Община Банско за активната му позиция като гарант на диалога. Без неговата подкрепа не бихме могли да постигнем споразумение със собствениците” подчертаха в края на срещата представителите на работещите в „Пиринска мура”. От следващата седмица работата на завода се възобновява, информират от общината.

 

Членовете на Надзорния съвет на дружеството се довериха на местната власт в търсенето на решение за излизане от кризисната ситуация в предприятието. След едноседмичен диалог между община и собственици, се стигна до 8-часови преговори в сградата на администрацията и подписване на двустранно споразумение за продължаване работата в завода и запазване на над 270 работни места в града.

Работодателят пое ангажимент за поетапно изплащане на забавените възнаграждения в предприятието и за влизане в нормалния график за изплащането им в рамките на шест месеца. Работниците от своя страна се ангажираха с готовност за отремонтиране на повредената от урагана в САЩ продукция. Постигна се и договорка за стартиране на тристранни преговори по подписване на колективен трудов договор на работещите в завода.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)