Избрани Новини

Почерпен баща поиска медицинска консултация по телефона, отказали му да се отзоват на място

Пиян баща на 14-годишно момиче опита да нападне дежурните лекари в Спешното отделение в Благоевград

Малко след 2 часа 40-годишният мъж пристигнал с автомобил и поискал медиците да дадат съвет на съпругата му каква терапия да приложи на 14-годишна им дъщеря, която била вдигнала температура.

Родителят първо започнал да иска сметка на дежурните защо отказали да изпратят линейка на адреса, предаде БГНЕС. По телефона му обяснили, че температурата не е нещо спешно, а в града има 2 кабинета, където би могъл да заведе детето.

Възмутен от отказа, мъжът дошъл и се скарал на дежурния лекар, че спи. Видимо употребилият алкохол баща поискал лекарят да говори със съпругата му по телефона и да й каже как да лекуват дъщеря си, която била "с топла глава" и студени крайници. Въпреки че първоначално лекарят отказал, впоследствие се съгласил.

Бащата обаче продължил да обижда дежурния екип. Това принудило медиците да натиснат паник-бутона. Охраняващата болницата фирма изпратила 2 автомобила към отделението. През това време бащата се качил в лекия си автомобил и потеглил. По-късно бил спрян от полицейски патрул, полевият тест е показал употреба на алкохол под 1 промила. На бащата-водач е даден срок да се яви за кръвна проба в Спешното.

Там той отишъл със закъснение и вдигнал повторен скандал. Заплашвал с имена на лекари от ВМА-София, искал да му се даде и протокол, че му отказват кръвна проба, неотчитайки факта, че такава не може да бъде взета, след като не се е явил в определения срок. Родителят си тръгнал с такси едва към 5 ч.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов