Избрани Новини

Кметът на Гоце Делчев откри новата отсечка от село Брезница до местност "Чарка"

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заедно с председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев, заместник-областния управител Костадин Дурчов, кмета на село Брезница Иса Сакали и представителя на община Орайокастро, Република Гърция Николаос Калугеракос, прерязаха днес лентата на ремонтирания и реконструиран път с.Брезница – местността „Чарка”.

Пътят е изцяло обновен, финансиран по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007-2013”. Община Гоце Делчев е водеща организация по този проект в партньорство с община Орайокастро, Република Гърция. Общият одобрен бюджет на проекта е 2 677 473,93 евро, като за община Гоце Делчев са предвидени средства в размер на 1 276 907 евро, информират от пресцентъра.

Проектът и резултатите от него бяха представени в залата на Общински съвет – Гоце Делчев по-рано днес. Основната цел на проекта е да се подобри състоянието на пътната мрежа в региона на град Гоце Делчев и Орайокастро, Гърция с цел насърчаване на социално-икономическото развитие на транс-граничния регион.

Сред специфичните цели са: подобряване на физическото състояние на пътя с.Брезница – местността „Чарка”, чрез изпълнение на строително – монтажни работи, като алтернативен на път ІІ 19 Симитли – Гоце Делчев – ГКПП Илинден-Ексохи, Република Гърция; подобряване на физическото състояние на общински път Пенталофос – Неохоруда, община Орайокастро, Република Гърция, като алтернативен път, свързващ общината с магистрала Егнатия Одос.

В рамките на проекта е ремонтиран и реконструиран пътят от село Брезница до местността „Чарка”, който е с дължина 5.5 километра, изградени са отводнителни съоръжения, пътна маркировка и мантинели. Извършен е също ремонт и рехабилитация на общински път на територията на община Орайокастро в Гърция с дължина 1.4 км.

Изпълнението на проекта все още не е приключило и към настоящия момент е обявена обществена поръчка с предмет „Изработване на технически проект за реконструкция на местен общински път м.“Чарка“ - р.„Каменица“, община Гоце Делчев”. Изпълнителят по този договор ще изготви технически проект за втория участък от трасето по пътя, на територията на община Гоце Делчев. Това ще даде възможност при бъдещо финансиране на строителството да се получи една завършеност на пътя и да има изградена втора алтернативна пътна връзка, свързваща общините Банско и Гоце Делчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов