Избрани Новини

Гърменци останаха без ток докато уволнените директори гостуваха в телевизионно предаване

Жителите на община Гърмен тази сутрин останаха без ток и така случайно или не пропуснаха да проследят участието на двамата уволнени от ДПС депутата Ахмед Башев директори на училищата в гърменските села Рибново и Долно Дряново - Манчо Джуркин и Асим Адемов, в предаването на Люба Кулезич "На светло".

Токът в цялата община е бил спрян за около 40 минути - от 8:50 до 9:30 часа, точно по време на участието на Джуркин и Адемов, което предизвикало гневна реакция сред местните жители и стотици обаждания с въпроси кой и защо е наредил да се спре електроенергията именно в този момент.

Уведомената за случилото се в община Гърмен Даниела Савеклиева, която е народен представител и областен лидер на ГЕРБ в Пиринско, получила от ЧЕЗ лаконичния отговор "Техническа повреда", пише "Инфомрежа". "Прекъсвания на електричеството за по няколко минути в община Гърмен имаше и вечерта, но това също бе умишлено, което да послужи като оправдание за днешното спиране на тока. Не е допустимо в държава, имаща претенции за демократична и член на Европейския съюз, по този долнопробен начин да се ограничават правата и свободите на хората, като се лишават от правото да гледат телевизия", заяви помощник-директорът на школото в село Дебрен Верхад Ислямов, също нарочен за уволнение от депутата от ДПС Ахмед Башев.

В предаването уволненият миналата сряда по куриер Манчо Джуркин заяви, че в Родопите текат асимилационни процеси.

Двамата уволнени училищни директори обрисуваха срамната според тях картина, на която са подложени стотици жители на община Гърмен с различно мислене от това на Ахмед Башев. Те връчиха на водещата досието на Башев, според което той с псевдонима си Манол е писал доноси срещу съселяни и дори срещу свои роднини в полза на Държавна сигурност.

"Фирмата на депутата от ДПС Делян Пеевски изкупува тютюна ни по списъци, цените падат под 4 лева за килограм, а най-напред в списъците бяха записани хората на Ахмед Башев, на които продукцията бе изкупена на далеч по-висока цена", заяви Манчо Джуркин, който се оплака, че неговият тютюн все още не е купен.

Случая със спрения ток в Гърмен не пропусна да коментира и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който написа тази сутрин на стената си във Фейсбук: "България започва да прилича на ранна Украйна. Мои приятели ми се обадиха, за да ми кажат, че днес община Гърмен е останалa без ток, точно когато уволнените от ДПС директори на училищата в селата Долно Дряново и Рибново са говорили в национален ефир. Много ми е интересно какво ще отговори Местан на въпроса за тази "авария". Целта на ДПС е умишлено да държат изолирани и бедни хората в смесените региони, за да могат да ги управляват чрез страх и зависимост".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов