Избрани Новини

Голям празник на знанието в Пловдив днес!

Мисия Пловдив

25-02-2014, 08:15

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сдружение "България си ти!" награждава отличилите се ученици в Националната инициатива "Цветна олимпиада"

Сдружение "България си ти!" ще награди тържествено отличилите се ученици от Пловдив и областта в Националната образователна инициатива "Цветна олимпиада".

Проявата е част от програмата на Сдружението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми. Организацията работи и в съответствие със стратегия "Европа 2020", чиято водеща цел относно образованието е да се сведе под 10 % делът на преждевременно напусналите училище деца. Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката дете-учител-родител; среща с представители на български университети и Българската академия на науките.

В олимпиадата се включиха ученици от СОУ "Любен Каравелов" – Пловдив, ЕГ "Иван Вазов‘" - Пловдив, Национална Търговска Гимназия – Пловдив, СОУ "Христо Смирненски" – гр. Хисар, ПГ "Ген. Владимир Заимов" – гр. Сопот и СОУ "Христо Проданов" – Карлово.

Учениците от 8 до 12 клас се съревноваваха по български език и литература, математика, английски език, информационни технологии.

Първенците ще бъдат наградени от утвърдени и известни личности в различни сфери на обществения живот. Началото на церемонията е 17,30 часа в сградата на Операта от 17,30 часа. Победителите лично ще бъдат поздравени и ще получат грамоти от своите любимци: хип-хоп изпълнителят Бобо, световният шампион по бийтбокс Печенката, Сантра и др.

Входът е свободен!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов