Избрани Новини

„Честит рожден ден, г-н Моцарт” на пиано с детски ръчички

Децата от класа по пиано към Центъра по изкуствата-Благоевград празнуват рождения ден на Моцарт

Събитието е посветено на живота и творчеството на великия австрийски композитор Волфганг Амадеус Моцарт. То ще се проведе под надслов „Честит рожден ден, г-н Моцарт”.

Освен с биографията  на композитора, възпитаниците на Златка Таскова-Стойчева ще ни разкажат и интересни случки от неговия живот и творчество. Те са подготвили още викторина и музикални игри. Концертът ще се проведе днес от 11:30 часа, в кв. „Вароша”, зала „Вароша”.

Творчеството на Моцарт е огромно по обем и обхваща всички музикални жанрове на класическата музика, съществуващи през неговото време — общо над 600 композиции, много от които се смятат за връх в симфоничната, концертната, камерната, клавирната, оперната и хоровата музика. Той е сред най-популярните класически композитори.

Моцарт проявява забележителни способности от най-ранна възраст. Той притежава феноменален музикален слух, изключителна памет и блестящ изпълнителски, импровизаторски и композиторски дар. Автор е на 41 симфонии, 27 концерта за пиано и оркестър, 5 концерта за цигулка и оркестър, 9 концерта за духови инструменти и оркестър, камерна музика, клавирни творби, арии и серенади. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)