Избрани Новини

Чакат в съда бащата на отвлечения в Нова Зеландия Гошко

Крими

25-02-2014, 07:50

Снимка:

24 часа

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Близките на 12-годишното момче ще искат отвод на съдебния състав

Делото срещу Гари Ардерн, който похити 12-годишния си син Георги Бакалов и го отведе в Нова Зеландия продължава днес в Бургаския окръжен съд. 
До момента биологичният родител на момчето не се е явявал пред българския съд, но е упълномощил адвокат да го представлява. Бургаска окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт, с който е повдигнала на бащата обвинение по чл. 142 за това, че  през март 2011 г. в Бургас, отвлякъл малолетния  Георги Бакалов с цел да го изведе извън границите на страната. Всичко това е станало без документ със съгласието на майката. Ако бъде признат за виновен Ардерн ще получи наказание от 2 до 8 години затвор. 
За случая още тогава алармира дядото на момчето, който също се казва Георги Бакалов. Възрастният човек е неотлъчно до малкия Георги, който беше върнат от властите в Нова Зеландия година след отвличането. Детето в момента живее с дядо си в Бургас, а майката Петра работи в чужбина. 

Делото боксува от октомври 2013 г. заради неизпълнени съдебни поръчки от Нова Зеландия и от Шотландия, където според защитата родителите на Георги са се венчали в църква. Очаква се на днешното заседание близките на момчето да поискат отвод на съдебния състав.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов