Избрани Новини

Пробация вместо лишаване от свобода за блудство с психично болен инвалид

С пробация замениха лишаването от свобода на 23-годишния Али Джинов от гърменското село Дъбница за блудство с психично болен инвалид

Наказанието на Джинов е за срок от 9 месеца според определението на Районния съд в Гоце Делчев.

Младежът от Дъбница е осъден за това, че на 16-и март 2013 г. в съучастие със съселянина си Гюнай Кехайов принудил Ариф Чаушев от същото село, който е психично болен и инвалид, да стимулира с ръка половите им органи. За целта Али Джинов употребил и сила, като дръпнал за ръката Чаушев и го заплашил с побой, ако не изпълни желанието му, пише "Инфомрежа".

Случаят потресе не само жителите на село Дъбница, но и целия Гоцеделчевски регион.

„Очаквахме Али Джинов да получи ефективна присъда за грозното си деяние спрямо Ариф, който отзивчиво помага на всички в селото и го приемаме като талисман на цялата община Гърмен“, коментираха хората в Дъбница, след като разбраха, че Джинов е отървал затвора.

По предложение на разследващия прокурор Мария Шапкова делото не е гледано по общия ред и е приключило със споразумение. Пред съда Джинов се признал за виновен и вместо лишаване от свобода, наказателното производство срещу него е прекратено и той е получил наказание „пробация“.

Така девет месеца Джинов ще се подписва два пъти седмично и ще се среща с пробационен служител. Освен това 23-годишният мъж ще полага безвъзмезден труд в полза на обществото с продължителност 180 часа за период от една година.

Той трябва да плати и разноските по делото в размер на 400 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов