Избрани Новини

Граничари на съд! Пропуснали обявени за издирване през границата

Трима гранични полицаи от ГКПП Кулата са предадени на съд, защото пропуснали през границата издирвани лица

Окръжната прокуратура е внесла в съда обвинителния акт срещу Асен И., Борислав В. и Васил Х. от Петрич и се чака насрочване на първото дело.

Обвиненията срещу тримата са за неизпълнение на служебните задължения, а срещу Асен - и за получаване на подкуп. Престъпленията, в които са обвинени са извършени в периода февруари - март 2013 г., пише "24 часа" Асен И. на 13 февруари е приел предложение да получи 100 евро, за да ходатайства пред колегата си Васил Х. да пропусне безпрепятствено през ГКПП обявения за общодържавно издирване Мехмед А. На 7 март пък на бензиностанция край границата е приел 300 евро, за да ходатайства пред колегата си Борислав В. да осигури напускане на страната ни на обявения за издирване Андрей А. Срещу Асен има и още едно обвинение, че е получил на два пъти общо 600 лв. от жител на търновско село, с обещание, че ще му помогне да преминава безпрепятствено държавната граница с акцизни стоки.

Другите двама капепейци Борислав В. и Васил Х. са обвинени, че не са изпълнили задълженията си да проверят документите на Мехмед и Андрей и да направят проверка в автоматизираната информационна система за издирвани лица, като са ги пропуснали да минат през пункта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов